Otevřít menu

Na úvodní stranu MÍSTNÍ KNIHOVNA MOUTNICE

palmknihy.cz
Návštěv :
Celkem : 5136
Týden : 5
Dnes : 0

Vesnice roku 2019

Po zkušenostech z loňské účasti v soutěži Vesnice roku se naše obec rozhodla opět do toho projektu zapojit. Ve středu 5. června Moutnice navštívila desetičlenná komise, která měla za úkol posoudit veškeré aspekty týkající se života v obci. Obce přihlášené do soutěže jsou hodnoceny v oblastech zahrnující koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péči o stavební fond a obraz vesnice, občanskou vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péči o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci, péči o krajinu, připravované záměry a informační technologie obce. Komise se v naší obci zdržela dvě hodiny. V první hodině navštívila obecní úřad, školku, školu a poté se přesunula k orlovně, kde byla přichystána ukázka práce místních spolků.

Celkovým vítězem krajského kola soutěže a držitelem zlaté stuhy se stala obec Morkůvky. Moutnice získaly ,,Mimořádné ocenění za zdařilou realizaci rekonstrukce průtahu obcí" a ,,Diplom za moderní knihovnické a informační služby", díky čemuž se moutnická knihovna stala zároveň knihovnou roku Jihomoravského kraje a postoupila do celostátního kola soutěže Knihovna roku 2019.

29. srpna naši obec opět navštívila komise. Ta se tentokrát zdržela hodinu a půl a zajímala se především o prostory knihovny, knižní fond, digitalizaci, statistiky návštěv, pořádané akce a další knihovnickou činnost. Výsledky soutěže byly vyhlášeny v říjnu v Zrcadlové kapli pražského Klementina. Knihovnou roku se stala Místní knihovna Větrný Jeníkov.

Na tomto místě bych ráda pogratulovala všem finalistům a zvláště pak vítězům. Je potěšující vidět, jakým způsobem tito lidé pracují, a že je jejich práce oceňována.

Ačkoliv jsme zlatou stuhu nezískali, chtěla bych poděkovat všem občanům, kteří se aktivně podílí na chodu naší obce a snaží se život v ní dělat příjemnějším. Zvláštní poděkování na tomto místě věnuji těm, kteří se přímo zapojili do příprav jak na soutěž Vesnice roku, tak Knihovna roku. Děkuji.

 

 

20190727_162319.jpg                   20190727_161751_004.jpg