Otevřít menu

Na úvodní stranu MÍSTNÍ KNIHOVNA MOUTNICE

palmknihy.cz
Návštěv :
Celkem : 5124
Týden : 11
Dnes : 1

Vánoční čtení 2016

 

Akce proběhla 19.12. v 16.30 hodin. Byl první zasněžený prosincový podvečer a poprvé se v nových prostorách knihovny konalo již tradiční vánoční čtení. Tématem tohoto ročníku bylo „Jak slaví Vánoce zvířátka". Děti si s sebou přinesly své plyšové mazlíčky, kteří jim dělali společnost po celou dobu akce.

Na pořadu večera byly tři pohádkové příběhy. První pohádka popisovala zarputilý boj husy Lízy o získání hvězdy na vánoční stromeček. Po přečtení pohádky se i v knihovně rozsvítil vánoční stromeček a mohli jsme se pustit do dalšího čtení. Tentokrát jsme si četli o netrpělivém čekání žabáka Žbluňka, který vyhlížel svého kamaráda Kvaka, jehož pozval do svého domečku na Štědrý večer. Po pohádce děti kreslily dárky, které by pod stromečkem udělaly radost jejich plyšovým zvířátkům. A na řadě byla poslední pohádka - Krtek a Vánoce.

Po přečtení pohádek si mohli zúčastnění prolistovat knížky v knihovně, popovídat si a občerstvit se perníčky ve tvaru zvířátek, které k příležitosti vánočního čtení připravily děti ze základní školy.